• Šolska cesta 34, 2382 Mislinja
  • 041 634 303
  • drustvo@td-mislinja.si

FEBRUAR 2023

12.02.2023

Vabilo na pustni karneval 18.2.2003

Logo TD  Mislinja
Turistično društvo Mislinja vas vabi na pustnemu karneval, ki bo v Mislinji, 18.2.2023, s pričetkom ob 14:00 uri. Po dolgem času se bomo zopet videli v živo in upamo, da se nam pridruži čim več pustnih šem.
Dobimo se pred Lopan centrom, kjer se zberemo ob 14:00 uri in se pripravimo na sprevod. Ob povratku pustne maske čakajo krofi in čaj, občina Mislinja pa se je letos vključila v prireditev in poleg slastnih krofov priskrbela tudi lepe sponzorske nagrade v višini 3.000 eur. Posebna komisija bo naredila zbor najbolj izvirnih mask, ki bodo prejele nagrade.
Vabljeni na pustno rajanje v čim večjem številu in želimo vam obilo domišljije pri izdelovanju pustnih šem.

DONATORJI PRIREDITVE: AVTO ŠTALEKER D.O.O. • CEMPRIN D.O.O. CENTERNORMA D.O.O. • GOSTILNA REPOLUSK GOSTILNA SLOMŠKOV DOM MESTNA OBČINA SLOVENJ GRADEC • NATURALES D.O.O. OBČINA ČRNA NA KOROŠKEM • OBČINA MEŽICA PIZZERIJA VAGON • SVEČKO D.O.O. URMAR D.O.O. • VABO D.O.O. Prijazen turistični pozdrav, TD Mislinja

MAREC 2023

APRIL 2023

17.04.2023

Postani NAJ obiskovalec prireditev TD Mislinja

SE DOLGOČASIŠ? NE VEŠ KAM?
POSTANI NAJ OBISKOVALEC!

Turistično društvo Mislinja VAS vabi v svojo družbo, ter na vedno zanimive in zabavne dogodke, ki jih organiziramo in se bodo odvijali tekom celega leta 2023.

Plan dogodkov:

  • 22.4.2023 Sejem sadik pred Lopan centrom v Mislinji
  • julij 2023 Prireditev »Tako smo delali nekoč« v Komisiji
  • julij ali avgust Prireditev »Košnja na star način« na Rogli
  • 24.9.2023 Prireditev »Pozdrav jeseni« na domačiji Foltan nad Mislinjo
  • 16.12.2023 Božično – novoletni sejem pred Lopan centrom v Mislinji

Vsi dogodki so objavljeni na FB strani in spletni strani društva


IN KAKO POSTANEŠ NAJ OBISKOVALEC?
V kolikor se udeležiš vseh dogodkov, ki jih Turistično društvo organizira in izvede, lahko postaneš NAJ OBISKOVALEC!

KAKO SODELUJEŠ?
Na vsakem dogodku prejmeš žig društva in če obiščeš vse dogodke, postaneš NAJ OBISKOVALEC! Prvi kartonček za zbiranje žigov dobiš na sejmu sadik 22.4.2023.

IN KAJ SLEDI, KO POSTANEŠ NAJ OBISKOVALEC?
NAJ OBISKOVALEC prejme nagrado, ki jo podelimo konec leta na Božično – novoletnem sejmu.

Vabljeni v našo družbo, več nas bo, bolj luštno bo 😊

TD Mislinja

 

17.04.2023

Tematika prireditve Pozdrav jeseni 2023

Tematika prireditve »Pozdrav jeseni«

Tema letošnjega leta in prireditve »Pozdrav jeseni« bodo stročnice. Stročnice, kot so fižol, čičerika in leča, uvršamo med rastlinska živila z izjemno visoko vsebnostjo beljakovin. Predstavljajo nepogrešljiv del prehrane za vegetarijance in vegane, seveda pa je dobro, da poskušajo tudi ostali nadomestiti čim več beljakovin, ki jih sicer pridobivajo iz živil živalskega izvora, s tistimi iz stročnic. Prednost stročnic je, da jih je mogoče vključiti v ogromno obrokov. Dodate jih lahko solatam, enolončnicam, testeninam, rižotam itd. ali pa iz njih pripravite okusne in zdrave namaze.

V našem kraju se skoraj na vsakem vrtu najde kakšna stročnica, ki ni zahtevna za gojitev. Najpogosteje sadimo fižol in grah. Imeli bomo veliko raznovrstnih možnosti priprave jedi na prireditvi »Pozdrav jeseni«.

Stročnice vsebujejo precej malo maščob – večji delež predstavljajo nenasičene maščobne kisline. Z vključevanjem stročnic v svojo prehrano lahko tako znižamo raven LDL-holesterola v krvi. V stročnicah se skrivajo tudi številni minerali, ki jih naše telo nujno potrebuje za normalno delovanje. To so na primer kalcij, železo, kalij, baker in cink. Obenem vsebujejo stročnice tudi ogromno vitaminov – folate (naravno obliko folne kisline), vitamine iz skupine B in vitamin E.
Vse svoje zamisli jedi bodo lahko sodelujoča društva prikazali na zaključni prireditvi letos septembra. Naj vas letošnja tema vzpodbudi k sodelovanju na prireditvi in upamo, da se srečamo v čim večjem številu.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

 

17.04.2023

Vabilo na sejem sadik 22.4.2023

Vabilo na SEJEM SADIK  

 

TD Mislinja vabimo na sejem sadik, ki bo v soboto, 22.4.2023, s pričetkom ob 8:00 uri, pred Lopan centrom v Mislinji. Na sejmu boste lahko poleg sadik cvetja in zelenjave dobili tudi druge lokalne dobrote. Sodelovali bodo vrtnarji, ponudniki hrane in pijače, suhe robe ter društva s svojimi predstavitvami. Samo dogajanje pa bo letos popestrila tudi Babnikova godba, ki nas bo razveselila s koračnicami ob 10:00 uri.

Člani TD Mislinja vam bomo ponudili kulinarično presenečenje, predstavili temo letošnjega leta za prireditev »Pozdrav jeseni« in povedali kam in kdaj gremo v maju na izlet. Poleg tega bo na sejmu možno poravnati tudi članarino društva.

Sejem sadik bo združen z mislinjsko tržnico, ki je vsako zadnjo soboto v mesecu.

Vabljeni v čim večjem številu.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

 

SEPTEMBER 2023

18.09.2023

Vabilo na prireditev Pozdrav jeseni

Vabilo na prireditev »Pozdrav jeseni«

TD Mislinja vabimo na prireditev »Pozdrav jeseni«, ki bo na kmetiji Foltan v Mislinji, 24.9.2023, s pričetkom ob 13:00 uri. Na prireditvi bomo pripravili razstavo jesenskih pridelkov posameznikov in okoliških kmetij. Sodelovali bodo tudi člani ostalih društev in skupaj bomo pripravljali pogostitve na temo letošnjega leta, ki so stročnice. Prav tako bomo poskrbeli za družabne igre in kulturni program. Posameznikom in kmetijam bomo podelili tudi priznanja za sodelovanje.

Vsi, ki želite predstaviti svoje izdelke na razstavi, jih pripeljite na kmetijo Foltan, na dan razstave, 24.9.2023, od 8:00 ure dalje.

Člani TD Mislinja bomo pripravili »mislinjski pisker« za okrepčilo in poskrbeli za zabavno glasbeno popoldne. Ker se obnašamo okolju prijazno in želimo čim manj odpadkov, vas pozivamo, da za malico s seboj prinesete svoj krožnik in pribor.

Vabljeni, da se nam pridružite v čim večjem številu.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

 

 

DECEMBER 2023

11.12.2023

Vabilo na božično novoletni sejem 16.12.2023

TD Mislinja vabimo na božično novoletni sejem, ki bo v soboto, 16.12.2023, s pričetkom ob 9:00 uri, pred Lopan centrom v Mislinji. Trajal bo do 12:00 ure. Na stojnicah bodo na voljo domači izdelki in dobrote, ki jih boste lahko kupili. Nekaj bo tudi novih ponudnikov. TD pa bomo pričarali malo predprazničnega vzdušja in vam pripravili kakšno presenečenje.
Vabljeni v čim večjem številu, da se skupaj poveselimo in si izrečemo novoletne želje.

Božično novoletni sejem bo združen z »mislinjsko tržnico«, sejmom, ki ga vsako zadnjo soboto v mesecu organizira občina Mislinja, zato tržnice zadnje sobote v mesecu ne bo. En razlog več, da nas obiščete in vas vljudno vabimo.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

Ime galerije