• Šolska cesta 34, 2382 Mislinja
  • 041 634 303
  • drustvo@td-mislinja.si

FEBRUAR 2022

21.02.2022

Virtualni pustni karneval

 

Turistično društvo Mislinja vabi, da se zaradi epidemioloških omejitev tudi to leto pridružite virtualnemu pustnemu karnevalu v Mislinji, ki bo potekal od 26.2.2022, do vključno 1.3.2022.
Virtualni pustni karneval bo potekal preko Facebook strani TD Mislinja in je namenjen občanom občine Mislinja.
Potekal bo tako, da boste pod ustrezno objavo (posamezna/skupinska maska) kot odgovor objavili vašo fotografijo letošnjih pustnih mask. Na fotografiji mora ena maska obvezno v rokah držati list z napisano letnico 2022.

Komisija TD Mislinja bo po skupni presoji izbrala in nagradila najbolj izvirne maske:
• za posamezne maske za odrasle,
• za posamezne maske otroke in
• skupinsko masko (najmanj 3 pustne šeme)

Nagrade bodo objavljene in nagrajenci obveščeni s strani TD Mislinja.
Vabljeni na sodelovanje v čim večjem številu.

Prijazen turistični pozdrav,
TD Mislinja

 

MAREC 2022

02.03.2022

Vabilo na razstavo ročnih del Majde Rošar

Vabilo na razstavo ročno izdelanega cvetja članice TD Mislinja Majde Rošar

Vabimo vas na razstavo ročnega ustvarjanja cvetja izpod rok članice TD Mislinja, Majde Rošar, ki bo v knjižnici Mislinja, od 8.3.2022 do 11.3.2022.
Otvoritev razstave bo dne, 8.3.2022, ob 17:00 uri. Majda bo povedala uvodoma nekaj besed, zbor pa bo popestril dogajanje in nas popeljal v čarobni svet pisanega cvetja.
Pridružite se nam in morda tudi sami dobite kakšno zamisel ali željo po kreativnosti.

Prijazen pomladni pozdrav.

TD Mislinja

17.03.2022

Utrinki iz razstave rož Majde Rošar

 

Na dan žena, 8.3.2022, je v knjižnici Mislinja potekala razstava cvetja, ki ga je ročno izdelala naša članica TD Mislinja, gospa Majda Rošar. Po nastopu zbora je uvodoma povedala nekaj besed o začetkih ustvarjanja in sami izdelavi iz različnih materialov. Slike pričajo o njeni izjemni ustvarjalnosti in vztrajnosti. Kratek kulturni program je bil zaključen z moškim petjem, kar je bilo tudi darilo navzočim ženskam ob prazniku. Ob koncu razstave nas je Majda pogostila. Vsakdo si lahko le želi takšnega talenta in spretnosti. Nekatere ročico so bile tako resnične, da bi si najraje nabral šopek za vazo.
Razstava bo še nekaj časa na ogledu v knjižnici in je vredna vašega obiska.
Upajmo, da nas ob kakšni priložnosti še takole razveseli.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

Ime galerije

APRIL 2022

12.04.2022

Vabilo na sejem sadik 23.4.2022

TD Mislinja prireja sejem sadik, ki bo v soboto, 23.4.2022, s pričetkom ob 8:00 uri pred Lopan centrom v Mislinji. Na sejmu boste lahko poleg sadik cvetja in zelenjave dobili tudi druge dobrote. Sodelovali bodo torej vrtnarji, ponudniki hrane in pijače, suhe robe ter društva s svojimi predstavitvami.
Po dolgem premoru se veselimo vaše družbe. Člani TD Mislinja vam bomo ponudili majhno okrepčilo, vas nasmejali, predstavili temo letošnjega leta za prireditev »Pozdrav jeseni« in povedali kam gremo v maju na izlet.

Vabljeni v čim večjem številu.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

 

12.04.2022

Tema prireditve Pozdrav jeseni 2022

Tema letošnjega leta in prireditve »Pozdrav jeseni« bodo oreščki. Najbolj poznamo te, ki izhajajo oziroma rastejo v našem okolju, kot so lešniki in orehi. K oreščkom pa spadajo tudi mandlji, pistacije, arašidi, brazilski in indijski oreščki, arašidi, makadamija, ki pa ne rastejo na tem področju.
Glede na to, da ima skoraj vsaka kmetija v občini pri hiši kakšno drevo oreha, smo se odločili, da bo letošnja rdeča nit ravno ta sadež. Ob gozdnih poteh, ki jih je v naši občini na pretek, pa rastejo tudi lešniki, ki so pridruženi tej letošnji rdeči niti. Sicer nam najbolj teknejo skupaj s čokolado, so pa tudi nadomestilo orehov pri pripravi jedi.
Tako bomo imeli letos kar veliko raznovrstnih možnosti priprave jedi na prireditvi »Pozdrav jeseni«.
Oreščki so pomemben del prehranjevalne verige. Vsebujejo številne antioksidante, imajo visoko vsebnost nenasičenih maščobnih kislin in dobro vplivajo na naš metabolizem, pomagajo k znižanju holesterola ter znižujejo vnetne parametre v telesu. Kar veliko jedi lahko pripravimo iz oreščkov. Najbolj prepoznavna je slovenska kulinarična specialiteta, potica. Pripravimo jo običajno iz orehov. V našem okolju delamo tudi pijačo na bazi orehov, to je orehov liker ali orehovec, kjer uporabimo še zelene sadeže. Blagodejno vpliva pri težavah z želodcem. Pogosto so uporabljeni tudi pri raznih zeliščnih pripravkih, oblogah in širše za zdravstvene namene.

Vse svoje zamisli jedi, pijač in pripravkov iz oreškov bomo lahko sodelujoča društva prikazali na zaključni prireditvi letos septembra. Naj vas letošnja tema vzpodbudi k sodelovanju na prireditvi in upamo, da se srečamo v čim večjem številu.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

 

27.04.2022

Skupščina članov TD Mislinja

Mislinja, dne:17.3.2022

Skupščina članov TD Mislinja: Sklep

Seja je potekala v času od srede, 9.3. 2022, do petka, 11.3.2022 (razprava in glasovanje istočasno)

Na povezavi je dostopen sprejet S K L E P

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

MAJ 2022

17.05.2022

Sejem sadik 2022


TD Mislinja smo organizirali sejem sadik, ki je bil v soboto, 23.4.2022, s pričetkom ob 8:00 uri pred Lopan centrom v Mislinji. Na sejmu ste lahko poleg sadik cvetja in zelenjave dobili tudi druge dobrote. Sodelovali so torej vrtnarji, ponudniki hrane in pijače, suhe robe ter društva s svojimi predstavitvami.
Sejem je trajal do 12:00 ure. Sprva je bilo vreme malo oblačno, nato pa se je pokazalo sonce in privabilo obiskovalce k obisku. Pripeli smo nekaj fotografij.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

Ime galerije

18.05.2022

Druženje članov TD in ogled znamenitosti v zaselku Završe

V petek, 13.5.2022 ob 15:00 uri, smo se člani TD Mislinja dobili v Završah pri cerkvi sv. Vida. Gospod Jernej Mrak in gospa Saša Gjura sta nam predstavila zgodovino zaselka Završe in povedala nekaj informacij o sami cerkvi sv. Vida in Ruprehta ter o prenovljenem obzidju, kjer so tudi ostanki rimskega obdobja. Mnogi smo dobili kar nekaj novih informacij. Po  uvodu smo šli do cerkve sv. Ruprehta in imeli kratek kulturni program pod Mehovo lipo. Obenem smo obelodanili lipo kot simbol slovenskega dneva turizma v maju. Predstavili smo jo tudi na TZ Slovenije in poslali tudi kratek opis te lipe. Objavljeno bo v Lipovem listu v junijski številki. Na ta način bomo naredili promocijo našega kraja.

Po teh uradnih delih pa smo nadaljevali druženje, ki ga nismo imeli za občni zbor. S preživetim popoldnevom smo bili vsi zadovoljni. V galeriji pa lahko vidite slike, ki smo jih dokumentirali. Glavni fotograf sta bila Bojan Šinko in Jerica Založnik.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

Ime galerije