• Šolska cesta 34, 2382 Mislinja
  • 041 634 303
  • drustvo@td-mislinja.si

APRIL 2023

17.04.2023

Postani NAJ obiskovalec prireditev TD Mislinja

SE DOLGOČASIŠ? NE VEŠ KAM?
POSTANI NAJ OBISKOVALEC!

Turistično društvo Mislinja VAS vabi v svojo družbo, ter na vedno zanimive in zabavne dogodke, ki jih organiziramo in se bodo odvijali tekom celega leta 2023.
Plan dogodkov:
- 22.4.2023 Sejem sadik pred Lopan centrom v Mislinji
- julij 2023 Prireditev »Tako smo delali nekoč« v Komisiji
- julij ali avgust Prireditev »Košnja na star način« na Rogli
- 24.9.2023 Prireditev »Pozdrav jeseni« na domačiji Foltan nad Mislinjo
- 16.12.2023 Božično – novoletni sejem pred Lopan centrom v Mislinji
- Vsi dogodki so objavljeni na FB strani in spletni strani društva
IN KAKO POSTANEŠ NAJ OBISKOVALEC?
V kolikor se udeležiš vseh dogodkov, ki jih Turistično društvo organizira in izvede, lahko postaneš NAJ OBISKOVALEC!
KAKO SODELUJEŠ?
Na vsakem dogodku prejmeš žig društva in če obiščeš vse dogodke, postaneš NAJ OBISKOVALEC! Prvi kartonček za zbiranje žigov dobiš na sejmu sadik 22.4.2023.
IN KAJ SLEDI, KO POSTANEŠ NAJ OBISKOVALEC?
NAJ OBISKOVALEC prejme nagrado, ki jo podelimo konec leta na Božično – novoletnem sejmu.

Vabljeni v našo družbo, več nas bo, bolj luštno bo 😊

TD Mislinja

 

17.04.2023

Vabilo na sejem sadik 22.4.2023

Vabilo na SEJEM SADIK  

 

TD Mislinja vabimo na sejem sadik, ki bo v soboto, 22.4.2023, s pričetkom ob 8:00 uri, pred Lopan centrom v Mislinji. Na sejmu boste lahko poleg sadik cvetja in zelenjave dobili tudi druge lokalne dobrote. Sodelovali bodo vrtnarji, ponudniki hrane in pijače, suhe robe ter društva s svojimi predstavitvami. Samo dogajanje pa bo letos popestrila tudi Babnikova godba, ki nas bo razveselila s koračnicami ob 10:00 uri.

Člani TD Mislinja vam bomo ponudili kulinarično presenečenje, predstavili temo letošnjega leta za prireditev »Pozdrav jeseni« in povedali kam in kdaj gremo v maju na izlet. Poleg tega bo na sejmu možno poravnati tudi članarino društva.

Sejem sadik bo združen z mislinjsko tržnico, ki je vsako zadnjo soboto v mesecu.

Vabljeni v čim večjem številu.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

 

17.04.2023

Tematika prireditve Pozdrav jeseni 2023

Tematika prireditve »Pozdrav jeseni«

Tema letošnjega leta in prireditve »Pozdrav jeseni« bodo stročnice. Stročnice, kot so fižol, čičerika in leča, uvršamo med rastlinska živila z izjemno visoko vsebnostjo beljakovin. Predstavljajo nepogrešljiv del prehrane za vegetarijance in vegane, seveda pa je dobro, da poskušajo tudi ostali nadomestiti čim več beljakovin, ki jih sicer pridobivajo iz živil živalskega izvora, s tistimi iz stročnic. Prednost stročnic je, da jih je mogoče vključiti v ogromno obrokov. Dodate jih lahko solatam, enolončnicam, testeninam, rižotam itd. ali pa iz njih pripravite okusne in zdrave namaze.

V našem kraju se skoraj na vsakem vrtu najde kakšna stročnica, ki ni zahtevna za gojitev. Najpogosteje sadimo fižol in grah. Imeli bomo veliko raznovrstnih možnosti priprave jedi na prireditvi »Pozdrav jeseni«.

Stročnice vsebujejo precej malo maščob – večji delež predstavljajo nenasičene maščobne kisline. Z vključevanjem stročnic v svojo prehrano lahko tako znižamo raven LDL-holesterola v krvi. V stročnicah se skrivajo tudi številni minerali, ki jih naše telo nujno potrebuje za normalno delovanje. To so na primer kalcij, železo, kalij, baker in cink. Obenem vsebujejo stročnice tudi ogromno vitaminov – folate (naravno obliko folne kisline), vitamine iz skupine B in vitamin E.
Vse svoje zamisli jedi bodo lahko sodelujoča društva prikazali na zaključni prireditvi letos septembra. Naj vas letošnja tema vzpodbudi k sodelovanju na prireditvi in upamo, da se srečamo v čim večjem številu.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

 

MAREC 2023