• Šolska cesta 34, 2382 Mislinja
  • 041 634 303
  • drustvo@td-mislinja.si

MAJ 2024

21.05.2024

Srečanje oglarjev - 14.6.2024

Občina Mislinja in TD Mislinja 14.6.2024 gostimo Društvo oglarjev Slovenije

V petek 14.6.2024 v našem kraju gostimo Društvo oglarjev Slovenije. Lansko leto smo prevzeli štafeto te prireditve od Občine Ljubno ob Savinji in kmetije Gril, ki so lani gostili to prireditev. Tako smo to prireditev izbrali kot rdečo nit praznovanja občinskega praznika občine Mislinja. Srečane bomo pričeli ob 15 uri s strokovnim predavanjem v sejni sobi Lopan centra. Ob tej priložnosti bomo prikazali tudi plakate o kuhanju oglarske kope v sejni sobi, na stopnišču pa bodo DU-sekcija Fotofirbci pripravili fotografsko razstavo poimenovano » Od bukve do oglja«. Po strokovnem predavanju in ogledu kratkega filma o mojstru kuhanja oglja Rudanu Strmčnika - Poplotnik, ki je skoraj dvajset let kuhal oglarsko kopo v naši občini. Potem bomo goste popeljali v Zoisov park na ogled, ki ga bomo zaključili v rojstni hiši slikarja Jožeta Tisnikarja. Ob 19 uri sledi slovesen prižig kope na Cesnikovem kuglu in prevzem prehodnega kipca oglarja, delo umetnika Branka Žuniča, za enoletno hrambo. Kipec bo na ogled v vetrini na stopnišču Lopan centra. Naslednje leto pa ga bomo oddali naslednjemu gostitelju prireditve »Srečanje društva oglarjev Slovenije.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

APRIL 2024

18.04.2024

Vabilo na sejem sadik 20.4.2024

 

 

 

Vabilo na SEJEM SADIK

TD Mislinja vabimo na sejem sadik, ki bo v soboto, 20.04.2024, s pričetkom ob 8:00 uri, pred Lopan centrom v Mislinji. Na sejmu boste lahko poleg sadik cvetja in zelenjave dobili tudi druge lokalne dobrote. Sodelovali bodo vrtnarji, ponudniki lokalnih dobrot ter društva s svojimi zanimivimi predstavitvami.
Člani TD Mislinja vam bomo pripravili lepo dopoldne skupaj z Babnikovo godbo. Informirali vas bomo o rdeči niti septembrske prireditve »Pozdrav jeseni«. Poleg tega bo na sejmu možno poravnati tudi članarino društva kdor je še ni uspel.
Sejem sadik bo tokrat združen z mislinjsko tržnico.

Vabljeni v čim večjem številu.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja