• Šolska cesta 34, 2382 Mislinja
  • 041 634 303
  • drustvo@td-mislinja.si

OKTOBER 2021

20.10.2021

Podelitev nagrad za prostovoljce v turističnih društvih in zvezah

Novička

Turistična zveza Slovenije je tudi letos pripravila razpis za najzaslužnejše prostovoljce v društvih. V letošnjem letu smo s strani TD Mislinja predlagali tudi svojega prostovoljca društva, in sicer gospo Štefko Gros, ki je več let prispevala društvu in nam pomaga tudi dandanes. Vedno je pripravljena delati in nuditi svojo podporo pri naših prireditvah. Še enkrat se zahvaljujemo za njen doprinos in upamo, da bomo njene pomoči deležni tudi še naprej.
Priznanje TZ je prejelo 52 prostovoljk in prostovoljcev iz turističnih društev in zvez iz vse Slovenije. Podelitev priznanj je bila 14.10.2021, v Postojni, kjer je TZ Slovenije v okviru »Dnevov slovenskega turizma« zaključila srečanje predstavnikov turističnih društev in zvez.
Prostovoljci so prejeli nagrado. Upajmo, da jih bo tudi v prihodnje tako veliko število in istočasno bi pohvalila tudi vse druge aktivne člane, ki pomagajo v društvu.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

Slika

 

SEPTEMBER 2021

30.09.2021

Izlet v Sevnico

21.8.2021 smo TD Mislinja izpeljali izlet za naše člane. Pot nas je vodila najprej do Sevnice, kjer nam je turistični vodič najprej pokazal sam center mesta in povedal na kratko zgodovino, nato smo lahko pokukali v trgovino Lisca in okusili slavno Melanijino torto. Po tem zapravljivem delu pa smo si pogledali na železniški postaji maketo železnice, ki je eden izmed glavnih prometnih povezav v tem delu in prisluhnili opisu železničarske zgodovine v kraju. Naslednja postaja je bila ogled parka Srce Save s kamnitimi skulpturami, kjer smo se energetsko napolnjeni odpravili na grad Sevnica. Tam so nam predvajali kratek film o zgodovini gradu in si ga tudi pogledali. Pot smo nadaljevali do Turistične kmetije Grobelnik. Tam nas je že čakalo kosilo in tudi degustacija vin. Po okrepčanju pa smo izlet zaključili v Najgerjevi repnici na Bizeljskem. Izlet je bil kot vedno vesel in s seboj smo odnesli veliko novega in seveda mnogo lepih spominov.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

Izlet v Sevnico

30.09.2021

Razstava jesenskih pridelkov


V petek in soboto 24. in 25.9.2021, smo pripravili razstavo buč ter jesenskih aranžmajev, ki so jih naredili posamezniki in okoliške kmetije. Marsikdo si je razstavo prišel ogledati pred center Lopan. Člani TD Mislinja smo bili prisotni in na voljo za kakšna vprašanja. Imeli smo kar 21 razstavljalcev. Samo slike lahko prikažejo domišljijo pri oblikovanju jesenskih aranžmajev ter čarobne barve jeseni. Vidite jih lahko na FB in na spletni strani društva.

Prijazen turistični pozdrav,
TD Mislinja

22.09.2021

POZDRAV JESENI 2021

VABILO

Tudi letos korona ne popušča in prireditve, kot je bila včasih na kmetiji FOLTAN, žal ne bo! Bomo pa organizirali razstavo pridelkov pred Lopan centrom v Mislinji. Vabimo kmetije in vrtičkarje, da pripravijo manjše aranžmaje z letošjimi pridelki in jih prinesejo v četrtek po 17. uri pred Lopan center. Tudi čim več različnih buč bomo veseli, saj so buče vedno atraktivne! Za napise bomo poskrbeli v Turističnem društvu Mislinja. Pridelki in aranžmaji bodo na razstavi v predverju TUŠ-a in pred njim v petek in soboto 24.in 25.9. 2021. Svoje predelke lahko pospravite v soboto po 18 uri. Hvala za vašo dobro voljo in pripravljenost da občanom občine Mislinja kljub omejitvam popestrite jesenski vikend.

Veseli bomo vašega sodelovanja!

 

Turistično društvo Mislinja