• Šolska cesta 34, 2382 Mislinja
  • 041 634 303
  • drustvo@td-mislinja.si

JULIJ 2021

20.07.2021

Prireditev “Tako smo delali nekoč” pri Lukovem slapu je prestavljena

Prestavitev datuma prireditev »Tako smo delali nekoč«

Sporočamo vam, da je zaradi nedeljskega deževja cesta na Komisijo neprevozna, na določenih delih pa zaradi spodkopavanja vode tudi nevarna. V tem tednu sanacija ceste ne bo urejena.
Zaradi tega prestavljamo prireditev »Tako smo delali nekoč« na 7.8.2021, ob isti uri.
Žal smo primorani zaradi višje sile prireditev prestaviti in vas vabimo, da se srečamo pri Lukovem slapu v avgustu. Poslali bomo novo vabilo.

Prijazen pozdrav,
TD Mislinja

Vabilo na prireditev »Tako smo delali nekoč«

V soboto, 24.7.2021, ob 14:00 uri vas želimo v družbi TD Mislinja na naši prvi prireditvi »Tako smo delali nekoč«. Potekala bo v naravi, natančneje ob Lukovem slapu na Komisiji. Do tja so postavljeni smerokazi iz Mislinjskega jarka. Od tam (kjer stoji gozdarska koča) greste približno 10 minut peš naprej v smeri Rogle do Lukovega slapa. Pot bo označena in je primerna za vsakogar.
Ob krajšem kulturnem programu boste lahko videli kako smo prali v času pred pralnimi stroji, kako smo »špreglali«, izvedeli za kakšen recept iz časa, ko so bili na Komisiji še stalni prebivalci in kako je zadonela pesem ob opravljanju vsakodnevnih opravil.

Ob sami prireditvi bomo poskrbeli, da boste pridobili nazaj potrošeno energijo, ki vam jo bo vzela nekajminutna hoja do slapa. Ob koncu kulturnega programa pa se bomo vsi ustavili ob gozdarski koči, kjer vam bomo ponudili »Mislinjski pisker« in poskrbeli za zabavno popoldne.
Ker se obnašamo okolju prijazno vas pozivamo, da s seboj prinesete tudi kakšen svoj pribor, kozarec, skledo. Seveda pa bomo na to pripravljeni tudi v društvu.

Želimo si, da vas pride čim več, da prinesete s seboj obilo dobre volje, da nam pomagate ustvariti veselo družbo, da se z nami igrate, da skupaj zapojemo in se do solz nasmejimo. Povabi s seboj družino, prijatelja, znanca, soseda in ustvarimo veselo popoldne in morda tudi večer.

Prijazen pozdrav,
TD Mislinja

JUNIJ 2021

29.06.2021

Zelena ideja

Dragi prijatelji okolja

 

Ker želimo v TD Mislinja delovati ekološko in prispevati k ohranitvi narave, vas vabimo, da se nam pridružite pri zbiranju predlogov „Zelena ideja“. Želeli bi vas spodbuditi, da skupaj naredimo nekaj za okolje.

Na naših prireditvah, srečanjih, izletih, ogledih, sejmih... bi radi postali čim bolj okolju prijazni.

Zelena ideja - objava

V soboto, 19. junija 2021, smo se članice Turističnega društva Mislinje (Majda, Jerica, Ema in Petra) udeležile prireditve »Veselov poletje« v Velenju. Občino Mislinjo smo zastopale z našo ponudbo na eni izmed 25. stojnic. Poleg naše ponudbe in predstavitev aktivnosti, ki jih izvajamo v občini, smo spoznale tudi ostala društva in njihovo ponudbo. Že skoraj v navadi nam je, da smo na stojnicah sosedi s TD Šmarje pri Jelšah. Tudi letos so nam »prišparali plac« poleg njih. Kar nekaj obiskovalcev se je zanimalo o našem kraju in spraševali kaj vse pri nas počnemo. Ker manjka nočitvenih kapacitet, se radi pošalimo, da smo v Mislinji turizem prilagodili podnebju. Pri nas vemo, da je temperatura pogosteje nižja od tistih v krajih, ki so vključeni v RTZ Saška, zato se zagovarjamo, da smo se iz tega razloga osredotočili bolj na rekreacijski turizem (kolesarstvo, pohodništvo, ostali športi), ki nas ogreje in prežene mraz. ... VEČ

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

Galerija: Veselo poletje