• Šolska cesta 34, 2382 Mislinja
  • 041 634 303
  • drustvo@td-mislinja.si

APRIL 2023

17.04.2023

Postani NAJ obiskovalec prireditev TD Mislinja

SE DOLGOČASIŠ? NE VEŠ KAM?
POSTANI NAJ OBISKOVALEC!

Turistično društvo Mislinja VAS vabi v svojo družbo, ter na vedno zanimive in zabavne dogodke, ki jih organiziramo in se bodo odvijali tekom celega leta 2023.
Plan dogodkov:
- 22.4.2023 Sejem sadik pred Lopan centrom v Mislinji
- julij 2023 Prireditev »Tako smo delali nekoč« v Komisiji
- julij ali avgust Prireditev »Košnja na star način« na Rogli
- 24.9.2023 Prireditev »Pozdrav jeseni« na domačiji Foltan nad Mislinjo
- 16.12.2023 Božično – novoletni sejem pred Lopan centrom v Mislinji
- Vsi dogodki so objavljeni na FB strani in spletni strani društva
IN KAKO POSTANEŠ NAJ OBISKOVALEC?
V kolikor se udeležiš vseh dogodkov, ki jih Turistično društvo organizira in izvede, lahko postaneš NAJ OBISKOVALEC!
KAKO SODELUJEŠ?
Na vsakem dogodku prejmeš žig društva in če obiščeš vse dogodke, postaneš NAJ OBISKOVALEC! Prvi kartonček za zbiranje žigov dobiš na sejmu sadik 22.4.2023.
IN KAJ SLEDI, KO POSTANEŠ NAJ OBISKOVALEC?
NAJ OBISKOVALEC prejme nagrado, ki jo podelimo konec leta na Božično – novoletnem sejmu.

Vabljeni v našo družbo, več nas bo, bolj luštno bo 😊

TD Mislinja

 

17.04.2023

Vabilo na sejem sadik 22.4.2023

Vabilo na SEJEM SADIK  

 

TD Mislinja vabimo na sejem sadik, ki bo v soboto, 22.4.2023, s pričetkom ob 8:00 uri, pred Lopan centrom v Mislinji. Na sejmu boste lahko poleg sadik cvetja in zelenjave dobili tudi druge lokalne dobrote. Sodelovali bodo vrtnarji, ponudniki hrane in pijače, suhe robe ter društva s svojimi predstavitvami. Samo dogajanje pa bo letos popestrila tudi Babnikova godba, ki nas bo razveselila s koračnicami ob 10:00 uri.

Člani TD Mislinja vam bomo ponudili kulinarično presenečenje, predstavili temo letošnjega leta za prireditev »Pozdrav jeseni« in povedali kam in kdaj gremo v maju na izlet. Poleg tega bo na sejmu možno poravnati tudi članarino društva.

Sejem sadik bo združen z mislinjsko tržnico, ki je vsako zadnjo soboto v mesecu.

Vabljeni v čim večjem številu.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

 

17.04.2023

Tematika prireditve Pozdrav jeseni 2023

Tematika prireditve »Pozdrav jeseni«

Tema letošnjega leta in prireditve »Pozdrav jeseni« bodo stročnice. Stročnice, kot so fižol, čičerika in leča, uvršamo med rastlinska živila z izjemno visoko vsebnostjo beljakovin. Predstavljajo nepogrešljiv del prehrane za vegetarijance in vegane, seveda pa je dobro, da poskušajo tudi ostali nadomestiti čim več beljakovin, ki jih sicer pridobivajo iz živil živalskega izvora, s tistimi iz stročnic. Prednost stročnic je, da jih je mogoče vključiti v ogromno obrokov. Dodate jih lahko solatam, enolončnicam, testeninam, rižotam itd. ali pa iz njih pripravite okusne in zdrave namaze.

V našem kraju se skoraj na vsakem vrtu najde kakšna stročnica, ki ni zahtevna za gojitev. Najpogosteje sadimo fižol in grah. Imeli bomo veliko raznovrstnih možnosti priprave jedi na prireditvi »Pozdrav jeseni«.

Stročnice vsebujejo precej malo maščob – večji delež predstavljajo nenasičene maščobne kisline. Z vključevanjem stročnic v svojo prehrano lahko tako znižamo raven LDL-holesterola v krvi. V stročnicah se skrivajo tudi številni minerali, ki jih naše telo nujno potrebuje za normalno delovanje. To so na primer kalcij, železo, kalij, baker in cink. Obenem vsebujejo stročnice tudi ogromno vitaminov – folate (naravno obliko folne kisline), vitamine iz skupine B in vitamin E.
Vse svoje zamisli jedi bodo lahko sodelujoča društva prikazali na zaključni prireditvi letos septembra. Naj vas letošnja tema vzpodbudi k sodelovanju na prireditvi in upamo, da se srečamo v čim večjem številu.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

 

MAREC 2023

FEBRUAR 2023

12.02.2023

Vabilo na pustni karneval 18.2.2003

Logo TD  Mislinja
Turistično društvo Mislinja vas vabi na pustnemu karneval, ki bo v Mislinji, 18.2.2023, s pričetkom ob 14:00 uri. Po dolgem času se bomo zopet videli v živo in upamo, da se nam pridruži čim več pustnih šem.
Dobimo se pred Lopan centrom, kjer se zberemo ob 14:00 uri in se pripravimo na sprevod. Ob povratku pustne maske čakajo krofi in čaj, občina Mislinja pa se je letos vključila v prireditev in poleg slastnih krofov priskrbela tudi lepe sponzorske nagrade v višini 3.000 eur. Posebna komisija bo naredila zbor najbolj izvirnih mask, ki bodo prejele nagrade.
Vabljeni na pustno rajanje v čim večjem številu in želimo vam obilo domišljije pri izdelovanju pustnih šem.

DONATORJI PRIREDITVE: AVTO ŠTALEKER D.O.O. • CEMPRIN D.O.O. CENTERNORMA D.O.O. • GOSTILNA REPOLUSK GOSTILNA SLOMŠKOV DOM MESTNA OBČINA SLOVENJ GRADEC • NATURALES D.O.O. OBČINA ČRNA NA KOROŠKEM • OBČINA MEŽICA PIZZERIJA VAGON • SVEČKO D.O.O. URMAR D.O.O. • VABO D.O.O. Prijazen turistični pozdrav, TD Mislinja

DECEMBER 2022

12.12.2022

Božično novoletni sejem december 2022

TD Mislinja prirejamo božično novoletni sejem, ki bo v soboto, 17.12.2022, s pričetkom ob 8:00 uri pred Lopan centrom v Mislinji. Trajal bo do 12:00 ure. Na stojnicah bodo na voljo domači izdelki in dobrote, ki jih boste lahko kupili, TD pa bomo pričarali malo predprazničnega vzdušja in vam pripravili kakšno presenečenje.
Vabljeni v čim večjem številu, da se skupaj poveselimo in si izrečemo novoletne želje.

Božično novoletni sejem bo tokrat združen z »mislinjsko tržnico«, sejmom, ki ga vsako zadnjo soboto v mesecu organizira občina Mislinja, zato tržnice zadnje sobote v mesecu ne bo. En razlog več, da nas obiščete in vas vljudno vabimo.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

 

SEPTEMBER 2022

17.09.2022

Vabilo na prireditev Pozdrav jeseni

Turistično društvo Mislinja vas vabimo na prireditev "Pozdrav jeseni", ki bo v nedeljo, 25.9.2022, na kmetiji Foltan, s pričetkom ob 13:00 uri. Ob 8:00 uri zjutraj se na kmetiji pričnejo zbirati pridelki, aranžmaji za razstavo. Vabljeni vsi posamezniki in kmetije, da prinesete svoje pridelke. Sodelujoča društva boste lahko na svojih stojnicah pripravljali jedi na temo letošnjega leta, ki so oreščki. Poskrbeli bomo za kulturni program, igre, animacijo za otroke z možnostjo jahanja. Ocenili bomo tudi vaše aranžmaje in podelili priznanja. 

Vabljeni, da se nam pridružite, da skupaj preživimo lep jesenski dan ob glasbi. Člani TD MIslinja pa bomo poskrbeli tudi za okrepčilo.

Prijazen turistični pozdrav.

TD Mislinja

AVGUST 2022

15.08.2022

Košnja na star način in otvoritev poti okrog izvirov rek Mislinje, Pake in Hudinje

Zadnji teden v mesecu juliju je potekala na Rogli prireditev košnja na star način ter otvoritev poti okrog izvirov treh rek Mislinje, Pake in Gudinje, ki je bil projekt TD MIslinja s partnerji.

V prilogi lahko pogledate nekaj slik s te prireditve .

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

Ime galerije

JULIJ 2022

27.07.2022

Slike s prireditve

Pozdravljeni

 

V naši galeriji si poglejte kako smo se imeli na prireditvi tako smo delali nekoč. Prireditev je bila na Komisiji ob Lukovem slapu, pogostitev in igre pa so se dogajale ob gozdarski koči.

Zahvaljujemo se vsem nastopajočim in tistim, ki ste si vzeli čas in prišli pogledati kaj smo za vas pripravili.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

Ime galerije Tako smo delali nekoč

26.07.2022

Vabilo na prireditev Košnja na star način na Rogli

Vabilo na prireditev »Košnja na star način«

Vabimo vas, da se nam v nedeljo, 31.7.2022, ob 8:00 uri pridružite na prireditvi »Košnja na star način« na Rogli.
Program prireditve je sledeč:
8:00 - prihod koscev in grabljic ter pričetek košnje
9:00 - otvoritev poti k izvirom rek Hudinje, Pake in Mislinje pri panoju in organiziran pohod po tej poti
10:00 – »fruštik«
11:00 – pozdravni govor županov občine Mislinja in Zreč ter kulturni program s kmečkimi igrami in možnost preizkušanja košenja s koso
12:30 – spravilo sena
14:00 – »likof«

Med samo prireditvijo si boste lahko pogledali tudi film o življenju na Pohorskih planjah v organizaciji društva Narava Pohorja. Ob koncu programa pa se bo druženje nadaljevalo, zato vas vabimo, da se nam pridružite, da se skupaj vrnemo desetletja nazaj, ko so košnjo in spravilo sena opravljali ročno. Tako kot včasih pa bomo skupaj preživeli prijeten popoldan in upamo, da pridete v čim večjem številu.

Prijazen pozdrav,
TD Mislinja

Prireditev je organizirana v sodelovanju TD Mislinja, občine Mislinja, občine Zreče, Uniturja d.o.o., in KUD-a Vladko Mohorič.

19.07.2022

Vabilo na otvoritev poti k izvirom rek Mislinje, Pake in Hudinje

 

 

12.07.2022

Vabilo na prireditev "Tako smo delali nekoč"

Vabilo na prireditev »Tako smo delali nekoč«

V soboto, 23.7.2022, ob 15:00 uri vas TD Mislinja vabimo že drugo leto na našo prireditev »Tako smo delali nekoč«. Dogajalo se bo ob Lukovem slapu in ob gozdarski koči na Komisiji. Pot je označena in je primerna za vsakogar.
Pripravili smo kratek kulturni program s prikazom starega običaja pranja perila ter nabiranja »mravljih jajčec«, kar je skozi leta že pozabljeno opravilo. Prav tako boste lahko videli novo označen slap z informacijami, kar je rezultat dela projekta krožne poti izvirov treh rek Mislinje, Pake in Hudinje, pod vodenjem TD Mislinja.
Ob koncu kulturnega programa pa se bomo vsi ustavili ob gozdarski koči, kjer vas bomo okrepili z »Mislinjskim piskrom« in poskrbeli za zabavno popoldne. Tudi letos pozivamo na »zeleno obnašanje« in vas naprošamo, da s seboj prinesete svoj krožnik, pribor, kozarec, da se izognemo odvečni odpadni embalaži.

Vljudno vabljeni.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

 

JUNIJ 2022

29.06.2022

Veselo v poletje 18.6.2022

TD Mislinja smo se tudi letos udeležili prireditve v Velenju "Veselo v poletje", ki se je odvijala 18.6.2022 v centru mesta. Nekaj naših članov je vabilo obiskovalce na našo stojnico, kjer se nam je pridružila tudi Franja, ki je stojnico obogatila z našo lokalno ponudbo domačih mlečnih izdelkov. Obiskovalci so lahko okušali kulinariko naše Mislinje in obenem dobivali informacije kje in kaj se pri nas lahko počne. Prireditev je bila dobro obiskana, tudi s strani župana MO Velenje gospoda Petra Dermola. Z Velenjem bomo kmalu tudi kolesarsko povezani, kar bo popestrilo še našo rekreativno turistično ponudbo. Izmenjali pa smo tudi kar nekaj izkušenj z društvi, ki delujemo v TZ Saška. Na spodnji povezavi lahko vidite nekaj slik, ki nam jih je predsednik Saške gospod Fran Špegel posredoval po mailu. Med samo prireditvijo je TZ Saška organizirala predavanje na temo digitalizacije v turizmu, ki sta se ga udeležili naši članici Jerica in Majda. izvedeli sta veliko stvari, ki nas čakajo pri turističnih dejavnostih in kam bomo v društvih morali usmerjati pozornost.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

 Ime galerije

23.06.2022

Izlet društva Trakoščani-Krapina-Kumrovec maj 2022

V soboto, 28.5.2022, smo se člani turističnega društva Mislinja odpravili na izlet. Tokrat smo se odpravili na Hrvaško. Obiskali smo Trakoščane, kjer smo si ogledali grad in spoznali grajsko zgodovino. Pot smo potem nadaljevali do Krapine z ogledom muzeja Krapinskega pračloveka. Ko smo tako stopali po obdobjih samega nastanka zemlje po obdobjih, smo si na koncu ogleda lahko pogledali tudi jamo, kjer so našli ostanke pračloveka. Po malici in kratkem glasbenem programu, ki sta ga pripravila naša dva muzikanta Jan in Luka, smo pot nadaljevali proti Kumrovcu, kjer smo se predali nostalgiji Jugoslavije in si ogledali tudi rojstno hišo ter vas tovariša Tita. Nekaj kilometrov stran pa smo izlet zaključili z dobrim kosilom. Ves čas nas je spremljala dobra volja ter glasba. Na spletni strani pa objavljamo tudi nekaj slik, s katerimi želimo povedati, da se nam prihodnje leto pridružite tudi ostali.

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

Ime galerije