• Šolska cesta 34, 2382 Mislinja
  • 041 634 303
  • drustvo@td-mislinja.si

POZDRAV JESENI 2010

Jesen je letni čas, ko listje porumeni, dozorijo jabolka, hruške in grozdje, kmetje pa poberejo pridelke s polja. In prav je, da tudi malo pogledamo, kako je narava nagradila trud. V Mislinji smo se letos v organizaciji Turističnega društva Mislinja že petnajstič zbrali na prireditvi Pozdrav jeseni. Na zadnjo septembrsko nedeljo so ljudje od blizu in daleč prinesli svoje »naj« pridelke in aranžmaje na Foltanovo kmetijo nad Mislinjo, kjer nas gospodarja Eva in Rudi Koren vedno …

Kliknite VEČ!



Jesen je letni čas, ko listje porumeni, dozorijo jabolka, hruške in grozdje, kmetje pa poberejo pridelke s polja. In prav je, da tudi malo pogledamo, kako je narava nagradila trud. V Mislinji smo se letos v organizaciji Turističnega društva Mislinja že petnajstič zbrali na prireditvi Pozdrav jeseni. Na zadnjo septembrsko nedeljo so ljudje od blizu in daleč prinesli svoje »naj« pridelke in aranžmaje na Foltanovo kmetijo nad Mislinjo, kjer nas gospodarja Eva in Rudi Koren vedno z veseljem gostita. Seveda je potrebno prinešene pridelke premeriti in stehtati, ter tistim res »naj« podeliti priznanja. Komisija je tako letos na primer stehtala najtežjo bučo, ki je imela dobrih 88kg, omenim pa naj še fižolov strok, ki je meril 76 centimetrov.

Če je lanska prireditev potekala v znamenju krompirja, je slednje, fižol, zaznamoval letošnjo prireditev. Društva in skupine iz Mislinjske občine so tako pripravila vrsto fižolovih jedi. Sodelovali so Društvo invalidov Mislinja, Planinsko društvo, Društvo upokojencev z želiščarskim krožkom in ročnodelskimi delavnicami »Sonček«, Društvo invalidov Sl.Gradec, aktiv Mislinja, Taborniki, Turistično društvo Središče ob Dravi in domače turistično društvo. Obiskovalci so lahko poskusili pasulj, prebranac, boranjo, mrzel fižol, Janezovo mineštro, Abesinski golaž, fižolove štruklje, musako, rulado, kifeljce, solato, kruh, matevža, papriko, polnjeno s fižolom, zelje s fižolom. Manjkale niso niti sladice: fižolove kroglice, torta, hitra gibanica, bakalava, sladka rolada… Res ogromna izbira.

Škoda samo, da je vreme postreglo s tipičnim jesenskim dežjem, zaradi česar tudi ni bili toliko obiskovalcev, kot pretekla leta. Kljub temu pa so vsi prisotni dobre volje ugotavljali, da je takšna prireditev potrebna kraju in dolini. Toliko društev namreč čez leto skoraj nikjer ne sodeluje in se prijateljsko druži med seboj, ob tem pa vse to ponudi še obiskovalcem. Znova vabljeni ob letu obsorej na Foltanovo kmetijo.


Nekaj utrinkov s prireditve je spodaj, za več pa obiščite GALERIJO na spletni strani Turističnega društva Mislinja.













Jože Tasič