• Šolska cesta 34, 2382 Mislinja
  • 041 634 303
  • drustvo@td-mislinja.si

11. GOBARSKO SREČANJE PRI MIKLAVŽU

11. GOBARSKO SREČANJE PRI MIKLAVŽU
Numerologi bi imeli verjetno kaj povedati na dejstvo, da je Turistično društvo Mislinja , ob sodelovanju z Gobarskim društvom Šmartno pri Slovenj gradcu, v soboto, 11. 09. pripravilo že 11. gobarsko srečanje pri Miklavžu v Veliki Mislinji...

Poglejte si celoten članek pod VEČ!

11. GOBARSKO SREČANJE PRI MIKLAVŽU


Numerologi bi imeli verjetno kaj povedati na dejstvo, da je Turistično društvo Mislinja , ob sodelovanju z Gobarskim društvom Šmartno pri Slovenj gradcu, v soboto, 11. 09. pripravilo že 11. gobarsko srečanje pri Miklavžu v Veliki Mislinji.

Obiskovalcev je bilo nekoliko manj, kot pretekla leta. Zdi se, da je bilo v kraju veliko dogajanj, ki so vplivala na udeležbo. Vendar za prave ljubitelje narave in veselega druženja ni nikoli škoda časa.

V prvem delu nas je gozdarski inšpektor g. Drago Kržan seznanil s pravili in zakonskimi regulativami, ki veljajo za nabiranje gob in ostalih gozdnih sadežev. Moramo priznati, da smo bili vsi kar pošteno začudeni, ko smo izvedeli, da ne smemo nabirati gozdnih sadežev na področjih krajinskih parkov in gozdnih rezervatov, to je na področju Lovrenških jezer in Ovčarjevega. Vsak si je ustvaril svoje mnenje, vendar smo se strinjali, da je prav , da pravila poznamo.

V drugem delu pa je gobe predstavljal in komentiral eden najboljših slovenskih determinarorjev g. Branko Vrhovec, ki je bil letos že desetič med nami. Predstavil nam je svojo novo knjigo z naslovom : ZDRAVILNE GOBE IN 100 SLOVENSKIH OKUSNIH GOB. Kar precej knjig je tudi prodal. Gobja bera je bila letos srednje dobra, s pravo obilico velikih dežnikaric.

Ob koncu pa smo se podkrepili še s hišno specialiteto –gobovo juho in ajdovimi žganci. Polni prijetnih vtisov smo se razšli.



















Fotografije in tekst Marija Koprivnikar