• Šolska cesta 34, 2382 Mislinja
  • 041 634 303
  • drustvo@td-mislinja.si

Utrinki iz akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu v občini Mislinja

Utrinki iz akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu v občini Mislinja
V soboto, 17. aprila 2010 smo v naši občini čistili v okviru akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu!


Poglejte si nekaj utrinkov pod VEČ!

V soboto, 17. aprila 2010 smo v naši občini čistili v okviru akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu!
Zbirna mesta za prostovoljce v občini Mislinja so bila:

na parkirišču centra Lopan, gasilski dom Dovže, športno igrišče Gornji Dolič, lovska koča Završe, Šukler (Kozjak)

Lep dan in predvsem plemenit namen je aktiviral precejnšnje število občanov. Ti so po najboljših močeh dodobra očistili občino sktitih in manj skritih smeti, ki so jih delavci JKPSG pridno odvažali. Seveda bi bilo uotpično pričakovati, da bi se akciji pridružili odgovorni za onesnaženje, (bile pa so tudi res redke izjeme). Torej tisti naši soobčani katerih kultura je močno na psu. Med pogrešanimi lahko vsekakor omenim našo osnovno šolo, ki je organizirano (spet!) ni bilo, pa čeprav je bila ta dan cela Slovenija z vrečkami v rokah. Njeno delo so (zopet) prevzela nekatera društva (Odbojkarji, taborniki...), ki so mladi rod organizirano pripeljali v res lepem številu, prišli so posamezni učitelji, a vendar... Grenak priokus ostaja!

Da se je akcije udeležil praktično vsak deseti občan, gre zahvala organizatorjem in društvom, ki so pretegnila svoje člane. Pa naj gre za lovce, športnike ali kulturna društva. Prišli so. In vsi skupaj smo pripomogli k uspehu vseslovenske akcije v našem, lastnem okolju.

Veliko večjih kosovnih odpadkov, kot so npr. avti, je bilo zaradi zahtevnosti izvedbe iz gozdov odstranjeno že kak dan prej. Skupaj organizatorji ocenjujejo, da smo odstranili vsaj 300m3 odpadkov. Vsekakor največji posamezni kos je bil steber žičnice doliškega kamnoloma višine preko 12m.

Pri pripravi in financiranju akcije v občini je Občina Mislinja z županom, g. viktorjem Robnikom na čelu pokazala veliko posluha. Glede na število prijavljenih udeležencev je bila za udeležence pripravljena malica in spominske majice. Kljub precejšnji rezervi so te pošle, saj se je akcije udeležilo precej več ljudi. A to je bilo obrobnega pomena. Važno je, da živimo v čistejšem okolju.
Na nas je,da bomo znali takšno, čisto okolje ohraniti. Pa tudi znati opozoriti koga, ki se bo zoper to pregrešil!

Najlepša hvala vsem, ki ste sodelovali!


Jaroš Obu, občinski organizator:

"Tokrat smo Mislinjčani pokazali, da znamo stopiti skupaj in uspelo nam je še pred enim letom nepredstavljivo; v enem dnevu očistiti občino Mislinja in skupaj z ostalimi očistiti celo Slovenijo.
Ko sem se pred štirimi meseci odločil postaviti občino Mislinja na zemljevid očiščenih občin po 17. 4., sem se podal na neznano pot, saj nisem vedel koliko divjih odlagališč ima Občina Mislinja, koliko ljudi mi bo uspelo aktivirati in kako logistično izvesti čiščenje. Ob tej poti sta mi ob strani trdno stala občina in Turistično društvo Mislinja ter mi brezpogojno nudila vso podporo. Seveda pa akcija ne bi bila uspešna brez vseh pridruženih društev, vodij zbirnih mest in seveda vseh prostovoljcev, ki so čistili.
Zato vam vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k uspešni izvedbi akcije, v svojem in imenu ostalih organizatorjev lahko rečem hvala!"



Poglejte si nekaj utrinkov z akcije spodaj. Kmalu še več fotografij.


foto: J.Tasič, J.Kuhelnik





Starejše objave:
-------------------------------------------


Za vse dodatne informacije vam je na voljo telefonska številka 051 475 398

Pomembno! Prijavite se samo tisti, ki še niste prijavljeni preko katerega društva!









Vabimo vse predstavnike društev na informativni sestanek, ki bo to sredo, 7. aprila ob 19. uri v pisarni TD (v kleti ZD Mislinja)
Na njem boste prejeli dodatne informacije o poteku akcije v naši občini.

Za več inf. lahko pokličete tudi:
- Jaroš Obu, 040 752 754
- Benjamin Krušič, 040 579 037

-------------------------------------------

Turistično društvo Mislinja se je aktivneje vključilov v vseslovensko akcijo Očistimo Slovenijo v enem dnevu!
Poglejte si spletno stran www.ocistimo.si