• Šolska cesta 34, 2382 Mislinja
  • 041 634 303
  • drustvo@td-mislinja.si

Sankanje v Mislinjskem grabnu

Turistično društvo Mislinja je zopet pripravilo tradicionalno SANKANJE v Mislinjskem grabnu. Zaradi varnosti udeležencev je bila prireditev v malo manjšem obsegu kot lani, a se je v soboto, 16. januarja 2010 na cilju vseeno zbralo...

Poglejte pod VEČ!

Turistično društvo Mislinja je zopet pripravilo tradicionalno SANKANJE v Mislinjskem grabnu. Zaradi varnosti udeležencev je bila prireditev v malo manjšem obsegu kot lani, a se je v soboto, 16. januarja 2010 na cilju vseeno zbralo preko 120 navdušenih sankačev.
Zbirališče je bilo 10.uri v Komisiji pri Pistotniku (sotočje Mislinje in Glažutnice) , kjer je bil tudi cilj. Daljša proga je (brez izletov v sneg) dolga okoli sedem kilometrov. Nekajkrat smo šli po krajši, nato pa nas je premamil zgornji, z ovinki bogatejši del poti.
Tudi tokrat so se iz Središča ob Dravi sankanja udeležili člani Rekreacijskega društva Godeninci, na čelu s svojim županom, g. Jurijem Borkom. Pa tudi ostali so dokazali, da res seže dober glas v deveto vas, in prišli na sankanje na (večinoma) ustna (po)vabila kolegov in prijateljev.
Čeprav traja uradno organizirano sankanje do ene ure popoldne, smo se najvztrajnejši po progi zadnjič spustili malo pred mrakom, ko je bil kazalec na uri že krepko proti četrti. Zadovoljni zaradi lepo doživetega dneva, sicer malo utrujeni, a vsi nepoškodovani, smo se prešerne volje vrnili domov. Odziv sankačev jasno dokazuje, da so takšni dogodki še kako potrebni.

Sočasno z rekreacijskim sankanjem je Smučarski klub "Smuk" Mislinja po nekajletnem zatišju znova izvedel (nekoč v Mislinji tradicionalno) tekmovanje v sankanju. Progo je absolutno najhitreje prevozil slovenjgradčan Boštjan petrič, med ženskami pa Kristina Buč. Omeniti še velja najmlajšo udeleženko, Lavro Bergant (6 let) in najstarejšega udeleženca, Ivana Sevčnikarja (67 let).



Spodaj je nekaj slik s prireditve,
več pa jih je na voljo v GALERIJI na www.td-mislinja.si














Velika slika je na voljo tukaj