• Šolska cesta 34, 2382 Mislinja
  • 041 634 303
  • drustvo@td-mislinja.si

Sejem sadik

Sejem sadik
Turistično društvo Mislinja je v soboto, 9. maja priredilo tradicionalni SEJEM SADIK, ki je potekal od 8. do 12. ure na parkirišču pred centrom Lopan! Mislinjčani lahko na njem najdejo sadike rož in zelenjave ter zelišč za...

Poglejte si celoten članek pod VEČ!

Sadike za vsakogar!
Sadike za vsakogar! Sejem sadik je v Mislinji tradicionalna stvar. Organizator, Turistično društvo Mislinja , ga tradicionalno organizira na prvo majsko soboto dopoldan, če le ni praznik. Mislinjčani lahko na njem najdejo sadike rož in zelenjave ter zelišč za posaditev svojih vrtov in cvetličnih lončkov.
Ravno slednje, namreč vzpodbujanje krajanov k čim večji zasaditvi cvetlic ob domovih, je bil tudi razlog za pričetek organizacije tega sejma. Sejem je v teh letih dobil še razno spremljevalno ponudbo. Obiskovalci so lahko izbirali sadike štirih ponudnikov. Na stojnici pa so lahko člani turističnega društva unovčili prejete bone za nakup sadik, s katerimi društvo še dodatno pospešuje skrb za lepo okolje. Letos je bil znova organiziran sejem domačih dobrot krajevnih gospodinj in kmetij. Ugotovili smo, da je kruh iz krušnih peči še vedno tisto blago, ki gre najbolje v promet. Podobno ponudbo dobrot iz krušnih peči je imela kmetija Brdnik. Seveda ni manjkala niti ponudba bučnega olja iz Središča ob Dravi, kot novost pa je bila ponudba medu čebelarja Mirana Kovšeta. Trgoavto je ponujal predvsem kosilnice, iz Ribnice pa je prišla suha roba. Da bi bila paleta zaokrožena pa je manjkal ponudnik semen in orodja, kar je vsekakor naloga za naslednje leto.
Kot popestritev so na sejmu nastopili mladi muzikanti Klemna Rošerja, ki so jim ljudem z veseljem prisluhnili, ko so slišali njihovo igranje pa še bolj zaploskali. Sejem je kljub množici drugovrstnih prireditev isto dopoldne lepo uspel.



Turistično društvo pripravlja Sejem sadik pred centrom Lopan



V bogati ponudbi je vsakdo našel kaj zase



Mladi harmonikaši so popestrili dogajanje