• Šolska cesta 34, 2382 Mislinja
  • 041 634 303
  • drustvo@td-mislinja.si

Pust treh občin in pokop pusta

Pustno srečanje treh občin in pokop pusta

Na vsakoletnem pustnem srečanju treh občin na Graški gori, ki ga na pustni torek organizira tamkajšnje kulturno društvo, se je ekipa Mislinje na šaljivih igrah letos...

Poglejte si celoten članek pod VEČ!

Pustno srečanje treh občin in pokop pusta

Na pustni torek smo se to leto zopet zbrali na Graški gori na vsakoletnem pustnem srečanju treh občin - Slovenj Gradca, Velenja in seveda Mislinje. Le-tega vsako leto organizira Kulturno društvo Graška gora in sicer tradicionalno vedno na pustni torek.
V šaljivih igrah, ki je bila dejansko samo ena, sestavljena iz več posameznih nalog, se je letos ekipa Mislinje, ki jo organizira TD Mislinja, na šaljivih igrah zopet odlično odrezala. Odnesla je prvo mesto pred Slovenj Gradcem, Velenje pa je očitno še pod vtisom lanske premoči naše ekipe letos izostalo. Organizatorji so se potrudili in pripravili slalom s samokolnico, vožnjo čez gugalnico, zabijanje žebljev - seveda s "pravo" stranjo kladiva in žaganje z žago, ki je ne bi privoščili niti sovražniku. Na koncu pa, ker so pač člani ekipe pač trdno delali in se trudili, še krof in kozarec mošta za vsakega od 4 članov ekipe! Opraviti je bio treba vse naloge, štel pa je čas. Ko smo prisotni že mislili, da je ekipa Mislinje zapravila vse možnosti pa nas je vse presenetial in se dvignila kot feniks iz pepela. Krofe so zmazali prvi in za malo premagali nasprotnike. Po podelitvi pokalov pa je bilo še treba pokopati pusta.
Niti kratek, a močan snežni metež, ki je zajel prizorišča malo pred napovedanim pričetkom, no mogel zmotiti pokopa in zažiga pusta, s čimer smo simbolično končali z letošnjimi pustnimi norčijami.
Še nekaj velja omeniti: naša ekipa je bila edina, ki jo je prišel vzpodbujat župan. To pa le ni kar tako, mar ne?

Spodaj je nekaj slik s prireditve,
več pa jih je na voljo v GALERIJI na www.td-mislinja.si


Šaljive igre med ekipami Mislinje, Slovenj Gradca in Velenja potekajo na igrišču na Graški gori



Ekipa Mislinje, pod okriljem TD se je odlično odrezala



Slovo od pusta je bilo čustveno intenzivno doživetje



...in Pepi je odšel v "večna lovišča".



Še nekaj video utrinkov


J. Tasič ©