• Šolska cesta 34, 2382 Mislinja
  • 041 634 303
  • drustvo@td-mislinja.si

Pustni karneval v Mislinji

Turistično društvo Mislinja
je organiziralo tradicionalni pustni karneval, ki je bil na pustno soboto, 21. februarja. Zbrali smo se pred centrom Lopan v Mislinji, od koder smo ob 14. uri krenili v povorki po Mislinji...



Poglejte si celoten članek pod VEČ!

Pustna povorka se je sprehodila po Mislinji

»Si videl kako visok je jambor na gusarski ladji? In kako lepe so šele čebelice, pa kako izvirno je našemljen tisti…« Ja, tako se je slišalo, če si se na pustno soboto poskušal prebiti skozi množico obiskovalcev, ki so si prišli ogledat še večjo množico pustnih mask. Videli smo pikapolonice, dalmatince, klovne,Pike nogavičke, čarovnice, miške, pomladni travnik cvetlic, gusarje, princeske, indijance… Toliko raznovrstni mask je bilo, da bi verjetno prej končal, če naštejem, česar ni bilo.

Seveda tudi letos niso manjkali vozovi; Kulturno društvo Paški Kozjak je predstavilo zelo aktualen »Pomor čebel«; Strelci so bili gusarji in so imeli svojo ladjo Črni biser (verjetno prvo in edino ladjo, ki je kdaj plula po Mislinji); mlade iz Završ in Graške gore je navdihnila »Recesija«; aktualno temo so imeli fantje z Gradišča s svojo »Pathio 8x8«; Kulturno društvo Graška gora pa je s svojo »Graško borko« nadgradilo kar v Graškogorsko bojno skupino »Aboh«; iz Vovkarij je prišla čistilna naprava »Čist' vse«, konjeniki Legenskega Cross country club pa so iz Sherwooda pripeljali Robina Hooda s spremstvom.

Brezglavo streljanje številnih vojakov so na svoji koži najbolj občutili gusarji, ko jim je zaradi zablodelih izstrelkov padel jambor. A so ga gusarji ob zvokih Babnikove godbe kar hitro postavili nazaj in odpluli za ostalimi nazaj pred center Lopan. Tam so po oceni komisij najboljše maske prejele nagrade, kar so organizatorju, Turističnemu društvu Mislinja, omogočili občina ter mnogi sponzorji, ki so pokazali razumevanje za skupno dobro in v ta namen odvezali mošnjiček. Za to jim najlepša hvala. Prav tako hvala vsem, ki so s svojo udeležbo in delom pripomogli k uspešni izvedbi letošnjega pustnega karnevala.

Podelitev nagrad vozovom je bila v mali dvorani central Lopan, kjer so bili vozovi in skupine pogoščeni še z malico. Po mnenju komisije so bili letos najbolj izvirni na Paškem Kozjaku s Pomorom čebel. Za vložen trud pa je potrebno dati posebno pohvalo vrtcu iz Doliča. Skupaj obdržati cel travnik otrok, mislim cvetlic… Kapo dol. Kar poglejte si slike s prireditve v galeriji na spletni strani Turističnega društva Mislinja.

Spodaj je nekaj slik s prireditve,
več pa jih je na voljo v GALERIJI na www.td-mislinja.si


Sprevod je krenil po ulicah Mislinje



Si je kdo mislil, da bo kdaj ladja plula po Mislinji? In še gusarska?





Letošnje vreme je dopustilo zelo dober obisk prireditve



Podelitev priznanj ekipam vozov v dvorani Lopan



Še nekaj utrinkov s pokopa pusta na Graški gori


J. Tasič ©