• Šolska cesta 34, 2382 Mislinja
  • 041 634 303
  • drustvo@td-mislinja.si

Kmečke igre 2009

Raznolikosti narečij naše občine v pesmi in besedi z vesele in zabavne plati
Pod »kmečke igre« navadno razumemo tekmovanja v opravljanju raznih kmečkih opravil. To leto pa je Turistično društvo Mislinja pripravilo svojo tradicionalno prireditev Kmečke igre v pomenu igranja na odru. Pod prireditvenim šotorom na šolskem igrišču v Mislinji so se pod gornjim motom v svojem ...

Kliknite VEČ!


Raznolikosti narečij naše občine v pesmi in besedi z vesele in zabavne plati

Pod »kmečke igre« navadno razumemo tekmovanja v opravljanju raznih kmečkih opravil. To leto pa je Turistično društvo Mislinja pripravilo svojo tradicionalno prireditev Kmečke igre v pomenu igranja na odru. Pod prireditvenim šotorom na šolskem igrišču v Mislinji so se pod motom »Raznolikosti narečij naše občine v pesmi in besedi z vesele in zabavne plati« v svojem lokalnem narečju predstavila različna društva iz naše občine. Prikazano je bilo dogajanje ob krušni peči, pastirci , košnja na planini, godovanje in skeča. Prikaz tako raznovrstnih iger in običajev iz kmečkega življenja terja sodelovanje mnogih ljudi. Turističnemu društvu je tako zopet uspelo združiti več društev in skupin.
Sodelovali so Kulturno društvo Kozjak , Kulturno društvo Završe, Ljudske pevke Lastovke, Strelsko društvo Možnar, Folklorna skupina Majsterski, Miklavževa družina, Vokalna skupina Zven in mnogi posamezniki. Slišali smo lahko razlike med govorico različnih delov naše občine. Res ima »vsaka vas svoj glas«. A gostja, Cvetka Kocjan, ki je zastopala Turistično društvo Središče ob Dravi, je s skečem v njihovem narečju, ki smo ga le deloma razumeli, pokazala, da smo si občani Mislinje po jeziku le bližje, kot si mnogokrat mislimo.
V zabavnem delu nas je zabaval mlad ansambel Čar, ki je kljub deževnemu večeru ogrel srca prisotnih. Naj si je bila narodno-zabavna ali zabavna glasba, na plesišču je bilo vedno veliko vrtečih se parov. Vse do zgodnjih jutranjih ur. Seveda je turistično društvo Mislinja s svojimi mislimi že pri organizaciji naslednjih prireditev, ki jih ima v svojem programu. Mnogovrstnost organiziranih prireditev (vse so predstavljene na www.td-mislinja.si) omogoča vsakemu, da najde nekaj zase in se jih udeleži. Uspejo pa lahko le, če ne ostanete doma. Zato – vabljeni tudi naslednje leto!

Nekaj utrinkov s prireditve je spodaj, za več pa obiščite GALERIJO na spletni strani Turističnega društva Mislinja.


Ob krušni peči je bilo veselo



Godovanje je v teh krajih še vedno močno praznovano.