• Šolska cesta 34, 2382 Mislinja
  • 041 634 303
  • drustvo@td-mislinja.si

Pustni karneval v Mislinji

Na pustno soboto je pred centrom Lopan v Mislinji potekal že dvanajsti tradicionalni pustni karneval. Na prireditvi Turističnega društva Mislinja se je slabemu vremenu navkljub tudi letos zbralo veliko število pustnih šem. Posebej veliko jih ...

Poglejte si celoten članek s slikami pod VEČ!

Pustni karneval v Mislinji
Na pustno soboto je pred centrom Lopan letos potekal že dvanajsti tradicionalni pustni karneval. Na prireditvi Turističnega društva Mislinja se je slabemu vremenu navkljub tudi letos zbralo veliko število pustnih šem. Posebej veliko jih je bilo letos takšnih, ki so predstavljale junake iz različnih obdobij. Na prireditev so se iz časa rimskega imperija s konjsko vprego pripeljali rimski vojščaki ter galska junaka Asterix in Obelix s svojimi prijatelji. Iz srednjega veka so nas obiskali Valdeški grofje in čarovnice, ki so bile precej modernizirane, saj so prišle na skirojih. Iz oddaljene Švedske je prišla skupina Pika Nogavičk, ki so veselo skakljale po mislinjskih ulicah ter nagajale ostalim pustnim maskam. Aktualne problematike sedanjega časa sta se lotili Kulturno društvo iz Graške gore, in sicer so predstavili posebno obliko Evrovarovanja predsednika Türka s soprogo in Kulturno društvo Završe s svojo »Kadilnico pri pustu«. Kadilcem je počasno zastrupljanje na suhem omogočil tudi Dedal iz Legna s svojo kadilnico. Majsterski pa so imeli letos v gosteh Matildo, ki je po končani pustni promenadi kmalu odšla, saj v Mislinji še lep čas nima kaj iskati. Poleg teh je bilo med posameznimi maskami dosti spidemanov, princesk, cigank, gusarjev, klovnov, različnih živali, med katerimi so bile tudi afriške zebre in še veliko drugih.
Kljub slabemu vremenu je pustni karneval lepo uspel. Pustne šeme so se sprehodile po Mislinjskih ulicah, ob vrnitvi pa smo jih pogostili s krofom ter toplim čajem, otroci so prejeli še manjša darilca.
In če ljudska modrost, ki pravi, da če na svečnico sneži, se že vigred oglasi, drži, se lahko veselimo, saj so nas na pustno soboto, ko je bila tudi svečnica poleg dežja razveselile tudi snežinke.

Na pustni torek pa je na Graški gori potekalo pustno srečanje z igrami treh občin in pokopom pusta. Domačini so pripravili zanimive igre ob katerih ni manjkalo smeha. Letos je zmagala ekipa naše občine pred Slovenj gradcem in Velenjem. Mogoče zato, ker smo edini imeli med navijači tudi svojega župana, g. Viktorja Robnika.

Jovita Pogorevc Merčnik


Tukaj je nekaj slik s prireditev
Več slik je na voljo v GALERIJI na www.td-mislinja.si


Sprevod po Mislinji









Podelitev priznanj ekipam vozov v dvorani Lopan



Ekipa občine Mislinja z navijači na srečanju treh občin na pustni torek na Graški gori



Pokop pusta - sonce mu je dobesedno zašlo...

J. Tasič