• Šolska cesta 34, 2382 Mislinja
  • 041 634 303
  • drustvo@td-mislinja.si

Sejem sadik

Sejem sadik
Stari pregovor res pravi, da za dežjem vedno posije sonce. A ko smo člani Turistične društva Mislinja na deževni večer pred tradicionalnim Sejmom sadik opravljali še zadnje priprave, so bile...

Poglejte si celoten članek s klikom na VEČ!

Sejem sadik
Stari pregovor res pravi, da za dežjem vedno posije sonce. A ko smo člani Turistične društva Mislinja na deževni večer pred tradicionalnim Sejmom sadik opravljali še zadnje priprave, so bile naše misli takšne kot dež. Oblačne. Pa vendar nas je na prvo sobotno jutro v maju pričakal lep, sončen dan.

Rekordnemu številu obiskovalcev, ki so prišli pred center Lopan, so letos ponujali svoje zeleneče blago domače Vrtnarstvo Jeromel, Cvetličarna Anja iz Mislinjske Dobrave in kmetija Bračun iz Konjic. Za semena, gnojila in mehanizacijo je poskrbela Koroška trgovina in njenim partnerjem Trgoavtom iz Kopra. Na voljo je bila tudi pristna suha roba iz Ribnice. Seveda ni manjkala naša Babnikova godba, ki nam vedno znova popestri dogajanje.

Gospa Dragica iz našega partnerskega turističnega društva iz Središča ob Dravi je v sodelovanju z tamkajšnjo Oljarno ponujala kvalitetno bučno olje in bučnice. Zraven pa še razne namaze in pecivo, vse iz ali z bučnim oljem.
Če so bile sadike na stojnici TD Mislinja res največje in najlepše, ne vem. Vsekakor pa je bil odziv članov, ki vsako leto prejmejo bone za nakup sadik nad pričakovanji. Razprodali smo vse sadike. Ne dvomimo, da se to ne bi pokazalo tudi pri ocenjevanju okolja hiš in kmetij letos poleti.


Nekaj utrinkov (več slik je v GALERIJI)



Gneča pred stojnico TD




Le kje so tiste plave...




Lepo jutro, lep obisk


Več slik si poglejte v GALERIJI na www.td-mislinja.si


J. Tasič