• Šolska cesta 34, 2382 Mislinja
  • 041 634 303
  • drustvo@td-mislinja.si

Sodelovanje na prireditvi »Veselo v poletje« v Velenju

V soboto, 19. junija 2021, smo se članice Turističnega društva Mislinje (Majda, Jerica, Ema in Petra) udeležile prireditve »Veselov poletje« v Velenju. Občino Mislinjo smo zastopale z našo ponudbo na eni izmed 25. stojnic. Poleg naše ponudbe in predstavitev aktivnosti, ki jih izvajamo v občini, smo spoznale tudi ostala društva in njihovo ponudbo. Že skoraj v navadi nam je, da smo na stojnicah sosedi s TD Šmarje pri Jelšah. Tudi letos so nam »prišparali plac« poleg njih. Kar nekaj obiskovalcev se je zanimalo o našem kraju in spraševali kaj vse pri nas počnemo. Ker manjka nočitvenih kapacitet, se radi pošalimo, da smo v Mislinji turizem prilagodili podnebju. Pri nas vemo, da je temperatura pogosteje nižja od tistih v krajih, ki so vključeni v RTZ Saška, zato se zagovarjamo, da smo se iz tega razloga osredotočili bolj na rekreacijski turizem (kolesarstvo, pohodništvo, ostali športi), ki nas ogreje in prežene mraz. ... VEČ

Prijazen turistični pozdrav,

TD Mislinja

Galerija: Veselo poletje

... Sama prireditev je vključila prisrčen kulturni program. Organiziran je bil tudi voden ogled Velenjske plaže z novim prireditvenim odrom VISTA. Kljub vročini sva se z Jerico udeležili ogleda in bili priča skorajda presežku preobrazbe Velenja ob jezeru. Med tem časom pa sta Majda in Ema vabili obiskovalce k naši stojnici in predstavljali našo občino. Obiskal nas je tudi sam Velenjski župan g. Peter Dermol, ki je bil s ponudbo zadovoljen in je poskusil tudi nekaj žlahtnih kapljic našega lokalnega napitka iz orehov. Poslal je tudi lepe pozdrave v našo sosesko občino. Na sami prireditvi pa nas je nagovoril tudi podpredsednik TZ Slovenije g. Peter Misja.
Po prireditvi je sledilo prijetno druženje ob knapovski malici. Kar nekaj društev nas je pozvalo, da se pridružimo njihovim prireditvam. Razširili smo naš repertoar stikov in prijateljstev.
TZ Saška se zahvaljujemo za prijetno druženje, pogostitev in priložnost, da ponesemo dober glas iz Mislinje po celi Sloveniji.

Prijazen turistični pozdrav,
TD Mislinja