• Šolska cesta 34, 2382 Mislinja
  • 041 634 303
  • drustvo@td-mislinja.si

Pustni karneval

Pustni karneval v Mislinji
Pravijo, da pust tradicionalno odganja zimo. Že mogoče, vendar jih letos ni bilo malo, ki so si želeli, da bi jo imel moč tudi privabljati. Množica obiskovalcev in predvsem obilica maškar...

Poglejte si članek in slike pod VEČ!

Pustni karneval v Mislinji
Pravijo, da pust tradicionalno odganja zimo. Že mogoče, vendar jih letos ni bilo malo, ki so si želeli, da bi jo imel moč tudi privabljati.
Množica obiskovalcev in predvsem obilica maškar, ki so se udeležili letošnjega pustnega karnevala v organizaciji Turističnega društva Mislinja, je vsekakor dosegla, da zime letos zagotovo ne bo več blizu. Če pa bi že prišla, bi jo zagotovo pregnali Strelci z originalno predstavitvijo Martina Krpana s njegovo kobilico, Brdavsem (sicer obglavljenim) in vsem dunajskim dvorom. Seveda, če ji ne bi že prej dobili v roke Strojanovi (Mala Mislinja). Po množičnosti te skupine je čisto možno,da je imel vsak član družine svojega dvojnika tudi na karnevalu v Mislinji. Podpiral jih je tudi Janez D. v čisto pravem predsedniškem avtu. Verjetno se je pri nas počutil zelo varnega, saj so C.C.C. iz Legna prikazali močno varovanje €vra, prisotna pa je bila tudi Faklija 8x8, kluba jadralnih padalcev iz Legna. V primeru neseče pa je bilo prisotno Helikoptersko reševanje Bračun & kompany iz Razborce. Če je KD Završe poskrbelo za malo solz s Sneguljčico in 7 palčki (nikomur od prisotnih princev Sneguljčice ni uspelo obudit), je bilo veselje ob Gejevski poroki (Mladi Graška Gora - Završe) in Cirkusu Amerika.
Nekatere maškare so bile letos res izvirne npr. gusarji, princeske, domorodci, čarovnice, gozdarji, nune, nodiji, darila, gobice... Kar poglejte slike.
Posebej razveseljuje dejstvo, da smo imeli tudi nekaj maskiranih celih družin.

Pust je dočakal svoj predvideni konec, ko smo ga na pustni torek sežgali na Graški gori. najprej pa so domačini pripravili ekipam treh občin planšarsko igro, kjer se je naša ekipa zelo potrudila in bila najboljša. Vsaj do trenutka, ko so sodniki določili kazen za neubogljivo roko. A pusta smo vseeno z veseljem pokopali.



Sprevod po Mislinji










Podelitev priznanj ekipam vozov v dvorani Lopan




Naša ekipa na Graški gori




Pokop pusta


Več slik je na voljo v GALERIJI na www.td-mislinja.si


J. Tasič