• Šolska cesta 34, 2382 Mislinja
  • 041 634 303
  • drustvo@td-mislinja.si

Izlet TD Mislinja

Turistično društvo Mislinja
je letos organiziralo izlet v Belo Krajino in na Jelenov greben

Izlet je bil v soboto, 26. avgusta z odhodom ob 6. uri izpred avtobusne postaje Mislinja

Članek z izleta si lahko pogledate pod VEČ...

Slike so na ogled v naši GALERIJI na www.td-mislinja.si


Na izlet v "deželo belih brez" smo se odpravili v soboto, 26. avgusta. Ob 6. uri smo se odpeljali izpred avtobusne postaje Mislinja. V Krškem smo imeli krajši postanek za malico. Ta ni bila iz nahrbtnikov, marveč so pridne članice TD zanjo poskrbele že doma in s seboj prinesle odlično potico, kavo in pecivo, za kar jim najlepša hvala. Primerno okrepljeni smo se po poti preko Gorjancev ustavili v tovarni Beti in nadaljevali ob Kolpi do čebelerja v Adlešičih. Med, medica, medeno pecivo... dobrot je bilo toliko, da jih je celo ostalo. Pa tudi marsikaj zanimivega smo izvedeli in videli!
Pogledali smo si izvir Krupe, pred njim naredili gasilska sliko, ko so naši želodci naznanili, da bi bil čas za postanek v gostilni Veselič v Podzemlju.
V Drašičih smo si na sadjarstvu Pečarič pogledali proizvodnjo raznih olj, poskusili vino ter čokoladna semena. Pot po Beli krajini smo zaključili z ogledom Treh far v Rosalnicah. Končna postaja pa je bila Jelenov greben v Olimju. Zadovoljni z videnim in okušenim smo se vrnili domov v Mislinjo.




Skupinska slika udeležencev na izviru Krupe



Zidance kamor oko seže...


Več slik je v naši GALERIJI na www.td-mislinja.si