• Šolska cesta 34, 2382 Mislinja
  • 041 634 303
  • drustvo@td-mislinja.si

Blagoslov novih možnarjev

Strelsko društvo "MOŽNAR" Mislinja
15. obletnica delovanja in blagoslov novih možnarjev


Na državni praznik, 27. aprila. 2006 so mislinjski strelci blagoslovili 20 novih in 6 starih možnarjev. Hkrati so obeležili tudi petnajsto obletnico delovanja.
Prireditev se je začela s sveto mašo v spomin na prvega poveljnika in ustanovitelja društva Andreja Krenker v župnijski cerkvi sv. Ilja, katero je daroval gospod župnik Tine Tajnik. Po maši ...

Nadaljevanje pod VEČ.


Na državni praznik, 27. aprila. 2006 so mislinjski strelci blagoslovili 20 novih in 6 starih možnarjev. Hkrati so obeležili tudi petnajsto obletnico delovanja.
Prireditev se je začela s sveto mašo v spomin na prvega poveljnika in ustanovitelja društva Andreja Krenker v župnijski cerkvi sv. Ilja, katero je daroval gospod župnik Tine Tajnik. Po maši je bil kratek kulturni program v katerem je nastopila Miklavževa družina in Šaleški trobilni kvartet. Predsednik društva je opisal dosedanje delo društva in se zahvalil sponzorjem ter dobrotnikom. Med drugimi je pozdravil tudi predstavnika Turističnega društva Mislinja, s katerim strelci dolga leta odlično sodelujejo. Mislinjske strelce je pozdravil tudi župan gospod Viktor Robnik.
Blagoslov se je nadaljeval na travniku pri predsedniku društva Jerneju Zaveršnik, ko so strelci rafalno ustrelili iz 26 možnarjev. Prireditev so zaključili ob druženju v Slomškovem domu.
Mislinjski strelci bi se radi še enkrat zahvalili za pomoč :
Podjetju STASO d.o.o., prevozništvu MIKI, Slavkotu in Alenki Čas, Marjanu in Miri Gornjak, gospodu župniku Tinetu Tajniku ter vsem ostalim dobrotnikom , ki so jim kakorkoli pomagali.



Sveta maša v spomin na prvega poveljnika in ustanovitelja društva, Andreja Krenkerja




Del članov




Slovesen blagoslov in priprava možnarjev




Novi možnarji




Prvi strel iz pridobitve




Člani z g. župnikom, g.županom in mežiškimi strelci




Primerjava oblike novi - stari


ŠE NEKAJ SLIK IZ ZGODOVINE DRUŠTVA:




Priprava možnarjev na Uršlji gori (18.avgust 2002)




Streljanje v okviru praznovanja 400. obletnice cerkve na Uršlji gori (18.avgust 2002)




Možnarji pripravljeni za rafalno sprožitev (Pri Foltanu, v pričakovanju leta 2000)




Ogenj! (leto 1996)