• Šolska cesta 34, 2382 Mislinja
  • 041 634 303
  • drustvo@td-mislinja.si

SANKANJE V MISLINSKEM GRABNU 14. januarja 2006

TURISTIČNO DRUŠTVO MISLINJA


Tradicionalne prireditve

Že osmič je Turistično društvo Mislinja organiziralo sankanje v Mislinjskem grabnu. Čeprav je bila sobota, 14. januarja 2006 v Mislinji mrzla in oblačna, pa to ni zadržalo več kot petdeset sankačev doma. Ob devetih, ko smo se zbrali pri Zilcu, je termometer res kazal -15 stopinj, smo pa bili zato toliko bolj veseli sonca. To nas je pozdravilo na štartu, v belo odeti Zgornji Komisiji.




...od tu pa do cilja, ki je vsako leto dobrih 5 kilometrov nižje pri Pestotniku, letos ni bilo niti kančka kopnega. Obilica snega je poskrbela tudi za prave odbojne ograje, saj je bilo ob cesti preko meter napluženega snega. tako že v osnovi ni bilo možnosti za kakšen izlet izven proge. Dolžina spusta in nizka temperatura bi kaj kmalu povzročila prve odstope, če nas na cilju ne bi čakala toplina zakurjenega ognja, zakuhano vino in čaj. To in še za kaj več, nam je to leto prijazno ponudila trgovina Dana, za kar se najlepše zahvaljujemo. Enako tudi našim prevoznikom navzgor: traktoristoma Foltanu in Ješovniku ter g.županu, Robniku s kombijem. Da je bilo prijetno, dokazuje tudi to, da smo s sankanjem zaključili šele zgodaj popoldne, ko nas je na kmetiji Zilc že čakala kisla juha z žolco, domačim sirom in skutnim namazom.
Sankanje v komisiji ima vsako leto širšo udeležbo. Letos smo imeli sankače ne samo iz sosednjih občin, marveč jih je nekaj prišlo tudi iz Ljubljane in okolice. In ker dober glas seže v deveto vas upamo, da se bodo radi vračali. Več o letošnjem sankanju, pa naj povedo slike.

Jože Tasič




















Skupinska slika udeležencev (velika) je na voljo s klikom na sliko ali na povezavo:
Skupinska slika sankanje















Se vidimo naslednje leto !!

S klikom na Sankanje lansko leto si poglejte kako je bilo lani.


MAD MISLINJA ORGANIZIRA SANKANJE Adam - Mislinja 22.1. ob 16 h. Več pod gumbom prireditve.
S klikom na: na Sankanje MAD lansko leto.