• Šolska cesta 34, 2382 Mislinja
  • 041 634 303
  • drustvo@td-mislinja.si

Holcerija 2013

slika

V nedeljo, 11. avgusta 2013 se je na prostoru pred Kulturnim središčem evropskih vesoljnih tehnologij v Vitanju odvijala že 24. turistična prireditev HOLCERIJA.


Holcerija 2013 v Vitanju

Letos že štiriindvajseta turistična prireditev HOLCERIJA, ki se je odvijala v nedeljo, 11.8.2013 na prostoru pred KSEVT (Kulturno središče evropskih tehnologij)  v Vitanju, je postregla med drugimi tudi z družabnimi igrami turističnih društev iz občin, ki mejijo na Paški Kozjak. Torej smo se teh zanimivih družabnih iger udeležili tudi mi, "Turistično društvo Mislinja". Nastopalo je devet ekip, ki smo se športno borili za najboljša mesta v naslednjih veščinah:

- Odžagaj in stehtaj

- Tek na hoduljah

- Pokanje balonov

- Nalivanje vode

- Pevska ali inštrumentalna skupina z dvema pesmima

Vse tekmovalne ekpie je bučno spodbujala številna publika in številni navijači posameznih ekip. Vzdušje je bilo res čudovito. In končni rezultati? Zmagalo je Turistično društvo Mislinja, ki je tudi osvojilo prehodno skulpturo "Holcarije" in pokal za prvo mesto. Turistična društva, ki bodo trikrat osvojila prvo mesto, pa bodo to skulpturo prejela v trajno last. Torej se zopet vidimo na "Holceriji 2014"!

Drago Pogorevc

 

slika

Zmagovalna ekipa TD Mislinja.

 

slika

Odžagaj in stehtaj.

 

slika

Tek na hoduljah.