• Šolska cesta 34, 2382 Mislinja
  • 041 634 303
  • drustvo@td-mislinja.si

SANKANJE V MISLINSKEM GRABNU 2005


TURISTIČNO DRUŠTVO MISLINJA

Tradicionalne prireditve-2005

V soboto, 19. februarja je Turistično društvo Mislinja organiziralo sankanje v Mislinjskem grabnu. Ob pol desetih smo se zbrali pri Zilcu in se skupaj napotili v Komisijo, natančneje do sotočja Glažute in Mislinje, kjer smo imeli tudi cilj. Zbrala se nas je pisana druščina, od otrok do upokojencev, vmes so bile tudi mlade družine.

.....oglejte si slike( pod VEČ)

 



TURISTIČNO DRUŠTVO MISLINJA



Start je bil najprej na odcepu ceste za Tolsti vrh, nato smo se zapeljali še višje, na Lukovo (med Spodnjo in Zgornjo Komisijo). Tako je bila celotna dolžina proge dobrih 6 kilometrov. Na start so nas varno Cestnik, Foltan in M. Založnik kar na traktorskih prikolicah in v kombij. Spust je bilo eno samo veselje. Ni manjkalo smešnih pripetljajev, malih nezgodic in trkov v sneg, ob katerih smo se od srca nasmejali. Ob prihodu na cilj nas je pričakal topel čaj ali zakuhano vino, zakurjen je bil tudi ogenj za tiste bolj zmrzljive. Da je sankanje lahko kar naporno in človeka izmuči, dobro vedo na domačiji Zilc, kjer smo se po sankanju okrepčali z dobro kislo juho in domačo žolco. Sladica pa naj ostane skrivnost udeležencev, ki so pridno segali po njej. Zahvala velja zanesenjakom našega Turističnega društva, ki se trudijo z organizacijo in vsem, ki so kakorkoli pomagali. Zopet jim je uspelo pripraviti lepo doživetje. Vabim vse, da se o tem sami prepričate in se nam pridružite na naslednjem, pred sedmimi leti prvič organiziranim sankanju po Mislinjskem grabnu!




Pot navzgor je bila prav prijetna


Užitki na progi



Tasič Jože




V Mislinjskem grabnu je trenutno zelo dobro sankališče. Organizirana sankanja drugih društev se bodo še zvrstila. Več tekom tedna.